Rejser og udstyr i ordentlig kvalitet

 

Dit lokale dykkerbureau for dykkeroplevelser i hele verden

SCAN DIVE

SCANDIVANISK DYKKER BUREAU

Dykker oplevelser i Sverige

Sverige strækker sig fra meget nordlige egne med kolde vande til et langt sydkystbælte langs Østersøen.

Dyk i Sverige er derfor meget forskelligt afhængigt af hvor du planlægger at dykke – eller omvendt du skal nøje vælge sted ud fra hvad du se og hvordan du vil dykke.

Generelt er der langs den svenske klippekyst småøer i tusindvis, hvoraf nogle er grønne og frodige, mens andre er nøgne og forrevne. Der er fem større skærgårdsområder langs øst- og vestkysten, specielt ved Göteborg og Stockholm.

De lange kyststrækninger hele vejen rundt om Sydsverige, inkl. øerne Gotland og Øland, rummer konstant skiftende naturskønne panoramaer med et mylder af små pittoreske fiskerlejer, kystbyer, badebyer og afsondrede gemmesteder i små vige og fjorde og dette giver et stort udbud af dykkermuligheder.

Sverige har en spændende historie, bl.a. med perioden som stormagt fra 1611 til 1721, hvor flere skibe forliste (bl.a. Ricksnyckeln, Riksäpplet og Vasa).

 

Der var en stærk maritim tradition, og flere tusinde skibe gik tabt langs den svenske kyst. Der er mellem 9.000 og 10.000 registrerede og dokumenterede skibsvrag med træ- eller stålskrog. Forskerne anslår, at der i alt er omkring 40.000 kendte vragpositioner i Østersøen. Sverige er i den unikke position, at der ikke findes pæleorm, som kan ødelægge vragene, ligesom Østersøens lave saltindhold er med til at bevare vragene. 

At dykke ned til et uforstyrret vrag er som at rejse tilbage i tiden i en tidsmaskine. Faste fortidslevninger under vandet kan f.eks. være bopladser, forsvarsværker, bomsteder osv.

 

Kontakt os med en email med information om hvor du vil dykke og evt. hvilke vrag du ønsker:

Der er generelt ture til de fleste vrag hver uge hele sommerperioden.

 

 

Reglerne for dykning og vragfund i Sverige, er:

Arkæologiske fund er genstande, der mangler en ejer, og som er ældre end 100 år, eller som er fundet i faste fortidslevninger, og som på en eller anden måde har tilknytning dertil.

Et herreløst skib kan være et forladt fartøj uden mast eller vraggods fra sådan et fartøj. Ejeren må ikke kunne spores. Vraggods af denne type kan også være genstande, som er skyllet op på en strand eller klipper. Vraggods kan også være dækket af vand og være fund, der gøres på havbunden.

Drivende vraggods eller drivgods er genstande, der flyder på vandet uden at røre havbunden. Fund af denne slags skal indberettes til politiet. Fundet bliver finderens ejendom, medmindre ejeren har meldt genstanden savnet inden for den gældende frist, hvilket normalt er tre måneder.

En anden type fund er vraggods, der er mærket, eller som på anden måde kan spores tilbage til et bestemt fartøj. Denne type vraggods skal ligeledes indberettes til politiet, og den fundne genstand tilhører ejeren, hvis han vil have den. Det kan også ske, at vraggodset tilfalder et forsikringsselskab, som udbetaler forsikringssummen til ejeren.

 

Område    Steder   Liveaboard